Alexander
De Alexander is een cocktail die al meer dan 100 jaar bestaat, maar nog steeds mensen met verstomming slaat. Gin, room, ei en chocolade is geen alledaagse combinatie. Origineel uitgevonden in 1910, maakt dat het recept al regelmatig is veranderd. Hier vind je het originele.
Niet te verwarren met de Brandy Alexander. Gebruik zeker volle room voor deze cocktail. Deze cocktail is een caloriebom die je met een voldaan gevoel achter laat. Het kan dus perfect een dessert vervangen.
Bereiding
- Giet alle ingrediënten in de shaker zonder ijs.
- Shake gedurende 15 seconden zo hard als je kan (wees voorzichtig, het eiwit kan druk op de shaker zetten). Deze techniek heet dry shaken. Je zorgt ervoor het eiwit zich ontbindt en mengt met de andere ingrediënten.
- Voeg nadien ijs toe en shake nogmaals 30 seconden.
- Giet de cocktail door de twee zeefjes zodat je ook de kleine stukjes ijs tegenhoudt in een (gekoeld) coupe glas
- Garneer de cocktail met wat geraspte nootmuskaat
Enkele extra tips en aandachtspunten die we graag meegeven zijn de volgende:
- Als je geen room hebt staan, kan je dit ook maken met volle melk. De smaak zal iets minder rijk zijn, maar ook minder zwaar.
- Het eiwit scheiden van het eigeel is niet moeilijk. Zeker na een paar keer oefenen gaat het vanzelf.
- Je kan ook een reversed dry shake proberen. Dit wil zeggen dat je eerst met ijs schudt, waarna je het ijs weg doet en opnieuw schudt zonder. Zo kan je nadien de cocktail rechtstreeks in je glas gieten.
Cheers!