Abbey

Vergeef ons enthousiasme, maar deze Abbey cocktail is perfect als ontbijt of brunch, het verse sinaasappelsap gaat perfect samen met de frisse gin waardoor je meteen klaar bent voor de rest van je dag.

Vermout  is een versterkte wijn, op smaak gebracht met aromatische planten en kruiden. De drank ontstond in Frankrijk in de 18e eeuw en was geïnspireerd op een Duitse versterkte wijn. Vermout wordt veel als aperitief en digestief genuttigd. Het alcoholpercentage ligt doorgaans rond de 15%. Vooral in combinatie met gin is de drank populair.

 

Bereiding

 

  • Giet alle ingrediënten in de shaker met veel ijs.
  • Shake voor ongeveer 15 seconden 
  • Giet de cocktail door de twee zeefjes zodat je ook de kleine stukjes ijs tegenhoudt in een (gekoeld) coupe glas.
  • Garneer de cocktail met een mooie zeste van appelsien.

 

Enkele extra tips en aandachtspunten die we graag meegeven zijn de volgende:

  • Zet je zoete vermout altijd koud, aangezien dit vervalt.
  • Probeer appelsiensap altijd vers te persen, dit heeft een totaal andere smaak dan uit een karton. Ook behoud je de meeste vitaminen als je vers perst. 
  • Wrijf de olie van de appelsienzeste uit over je glasrand, dit geeft een extra geur sensatie die bijdraagt aan de smaak van de cocktail.

Cheers!

 

Hou je van Gin?

Informeer achter een gin tasting bij Miraeus Cocktails. Deze activiteit is ideaal voor een avondje met vrienden of collega’s. Stuur gerust een bericht voor een vrijblijvende offerte op maat.

IK BEN GINTERESSEERD

Betaalmethoden