20th Century Cocktail

Deze cocktail is uitgevonden ter ere van de Twentieth Century Limited, een legendarische trein die in de 20ste eeuw tussen NYC en Chicago reed. De cocktail is voor het eerst gemaakt door William J. Tarling die hoofdbartender was in Café Royal te Londen. Hij was tevens ook de voorzitter van de befaamde Bartenders Gilde.

Kina Lillet is gecreëerd aan het einde van de negentiende eeuw in Frankrijk. Hier waren tonics gebaseerd op wijn en op smaak gebracht met kinine erg populair. Kinine is een bitter bestandsdeel dat wordt geëxtraheerd uit de schors van de Zuid-Amerikaanse Cichona boom, die ook wel ‘Kina Kina’ wordt genoemd.

 

Bereiding

 

  • Giet alle ingrediënten in de shaker met veel ijs.
  • Shake voor ongeveer 15 seconden.
  • Giet de cocktail door een kleine zeef zodat je ook de kleine stukjes ijs tegenhoudt in een (gekoeld) coupe glas. Deze techniek heet double strainen
  • Garneer de cocktail met een mooie zeste van citroen.

 

Enkele extra tips en aandachtspunten die we graag meegeven:

  • Als je dit hebt liggen, kan je een extra fijn zeefje gebruiken om de ijssplinters uit je cocktail te houden. 
  • Gebruik steeds vers ijs, zo koelt je cocktail sneller af en heb je minder smeltwater in je drankje.
  • Als je geen Kina Lillet hebt liggen, kan je ook een kwalitatieve witte vermout gebruiken.

Cheers!

 

Hou je van Gin?

Informeer achter een gin tasting bij Miraeus Cocktails. Deze activiteit is ideaal voor een avondje met vrienden of collega’s. Stuur gerust een bericht voor een vrijblijvende offerte op maat.

IK BEN GINTERESSEERD

Betaalmethoden