cosmopolitan recept
Basis:

De herkomst van de Cosmopolitan is onduidelijk. Gelijkende recepten verschenen al in de jaren 30 terwijl andere bronnen de cocktail zagen geboren worden in de jaren 70. Maar één ding is zeker: het was Carrie Bradshaw die de Cosmopolitan onder het grote publiek bracht. In Sex and the City wist ze gedurende 6 seizoenen afwisselend Cosmopolitans en mannen te verslinden…

mojito
Basis:

De mojito. Was dat geen hype uit 2005? Klopt, maar een perfect bereide mojito is vandaag nog steeds een heerlijk, verfrissende cocktail. Deze ogenschijnlijk eenvoudige cocktail wordt toch dikwijls slecht bereid. Vaak proeven we een (lekkere) limonade met munt en limoensmaak. Maar een mojito hoort een stevige rumcocktail te zijn met munt en limoensmaak. Onderstaande bereiding stemt overeen met de authentieke…

margarita
Basis:

Deze versie is de huiscocktail van Tommy’s Mexican Restaurant uit San Francisco en is een vereenvoudiging van de tijdloze klassieker. De cocktail vliegt er al sinds de jaren 80 over de bartoog en was er hip vooraleer Amerikaanse hipsters en celebrities begonnen dwepen met tequila. De triple sec wordt achterwege gelaten in deze versie en agavesiroop komt in de plaats. De aanpassing…

caipirinha
Basis:

De Caipirinha is de nationale trots van Brazilië. Het hoofdingrediënt Cachaça, de Braziliaanse rumvariant, is er razend populair en wordt vooral via Caipirinha’s geconsumeerd. En terecht. De Caipirinha is ook een gevestigde waarde op cocktailkaarten over heel de wereld. Zijn eenvoudige bereiding en eerlijke smaak zijn hiervoor verantwoordelijk. Zelf vinden we dit de ideale cocktail voor bij een zomerbarbecue. Let op:…

Basis:

De Blood and Sand is vernoemd naar Rudolph Valentino’s gelijkname film uit 1922. De cocktail werd kort na de film op de kaart gezet door Harry Craddock uit het iconische Londens Savoy Hotel en belichaamt het lot van matador Juan Gallardo: bloederig en beklijvend.  De Blood and Sand is een lichtjes ondergewaardeerde klassieker. Hoewel hij al bijna 100 jaar meegaat en elke…

Lazy Red Cheeks Wodka Cocktail
Basis:

Met de nodige trots durven we stellen dat deze cocktail een Antwerpse klassieker is. Uitgevonden in cocktailbar Sips onder toenmalig barbeleid van Belgisch cocktailicoon Ben Belmans. De toegankelijkheid van de Lazy Red Cheeks zorgde voor een snelle verspreiding over vele menukaarten. De populariteit van wodka cocktails staat op een laag pitje, maar hier wordt opnieuw bewezen hoe dankbaar wodka kan zijn in je…

Mai Tai Rum Cocktail
Basis:

Tiki-legendes Don The Beachcomber en Trader Vic meenden beiden de Mai Tai te hebben uitgevonden in de jaren 40. Hun ruzie werd nooit beslecht en we zullen het nooit weten. Wel kende de cocktail doorheen de jaren talrijke varianten en wordt hij bijna overal anders bereid. Ziehier de eenvoudigste versie van de Mai Tai. De Mai Tai is een typische…

Berry Interesting gin cocktail
Basis:

De Berry Interesting toont aan hoe gemakkelijk je zelf een cocktail kan bedenken. Een smaakmaker, iets sterk, iets zoet en iets zuur. Meer was er niet nodig in deze cocktail. Bovendien heb je weinig materiaal nodig om hem thuis te maken. Deze cocktail is het resultaat van een zoektocht naar een cocktail die iedereen lust. De combinatie van gin met…

Gin & Tonic recept
Basis:

Ondertussen maakt de Gin & Tonic al 4 jaar deel uit van onze drinkcultuur. Maar we zien nog steeds beginnersfoutjes… Eigenlijk is het ongeoorloofd om de titel Perfect G&T op te eisen, want iedereen houdt er zijn eigen lievelingscreatie op na. In plaats van het ultieme recept te geven, geven we jullie liever enkele aandachtspunten.   Bereiding   Onderstaande puntjes kan je beste beschouwen als…

Jalisco Fizz Tequila Cocktail
Basis:

Tequila’s opmars is al eventjes waarneembaar. Maar qua cocktails gaan velen het niet verder zoeken dan een Margarita. Hoewel de Margarita de koning van de tequila cocktails blijft, biedt tequila’s karakter veel meer mogelijkheden dan een gelukkig samenzijn met triple sec, limoensap en zout. Kijk maar naar deze Jalisco Fizz. Deze cocktail is een eigen creatie. Bestel hem dus niet in…

Espresso Martini Wodka Cocktail
Basis:

Sommige cocktails kunnen perfect het klassieke dessert vervangen. En dan hoeft het zelfs geen zware cocktail vol room te zijn. Kijk maar naar deze Espresso Martini. Toen halverwege de jaren 80 een jong, uitgeput model zich na een lange werkdag aan de bar nestelde vroeg ze om een cocktail “that first wakes me up and then f**ks me up“. Het…

Snickers Old Fashioned Cocktail
Basis:

Deze cocktail is een twist op een eeuwenoud recept. Voor deze cocktail haalden we de inspiratie bij Lily & Bloom in Hong Kong, waar de Snickers Old Fashioned zowat de populairste cocktail van de kaart is. We gebruiken niet graag het woord mannencocktail, omdat we elke week vrouwen (en ook mannen) tegenkomen die deze onderverdeling ontkrachten. Maar we durven wel…

Sugarplum Cocktail
Basis:

Wijlen grootmeester Sasha Petraske is mede verantwoordelijk voor de cocktail revival. Zijn Londense bar Milk & Honey is legendarisch en wereldwijd gerenomeerd. Toch staan wij versteld van de eenvoud van Petraske’s creaties, kijk maar naar deze Sugarplum. Onze cocktailrecepten zijn een mix van klassiekers, eigen creaties en populaire cocktails van bars van over heel de wereld. Deze cocktail toont aan dat ook…

Basis:

Een hedendaagse cocktail die thee en gin, 2 hoekstenen van de Britse identiteit, combineert klinkt alvast interessant. En omdat sommige theekransjes al eens een portie alcohol kunnen gebruiken, kan deze cocktail dienen als het ideale compromis. De ingrediënten zijn gemakkelijk te vinden, waardoor er geen excuses meer overblijven om deze cocktail eens uit te testen. De Earl Grey Mar-tea-ni heeft meer…

Basis:

Als je ooit iemand een Bijou Cocktail ziet bestellen, weet je dat zij of hij stijl heeft. Deze cocktail dateert van 1890 en werd omschreven door Harry Johnson’s, één van de grondleggers van de cocktailcultuur, ‘New and Improved Bartender Manual’ uit 1900. Bijou betekent juweel in het Frans, en de 3 ingrediënten vertegenwoordigen de kleuren van 3 edelstenen: diamant (de…

Basis:

De White Lady werd voor het eerst geserveerd in Harry’s New York Bar in Parijs in 1929. Het was bartender Harry MacElhone, een Brit die de New York Bar opende in Parijs, himself die de harmonie zag in 3 gangbare ingrediënten en … een eiwit. Het drankje zou één van de redenen worden waarom groepen afzakten naar zijn barretje (dat…

Negroni Cocktail
Basis:

Naar verluid werd de eerste Negroni geserveerd in 1919 in Firenze in Caffè Casoni toen vaste klant Camillo Negroni vroeg om een versterking van zijn favoriete cocktail, een Americano. De barman serveerde de Americano – normaal op basis van bruiswater, vermout en Campari – met gin in de plek van bruiswater. Camillo’s verzoekje werd binnen de kortste keren in heel…

Aviation Cocktail
Basis:

Deze cocktail is ontstaan in het begin van de 20ste eeuw in New York. Later zou het verschijnen in het legendarische ‘Savoy Cocktail Book’ en zijn verdere opmars maken. Maar toch is deze klassieke gin cocktail, in tegenstelling tot bijvoorbeeld de Gin Fizz of de Dry Martini, toch vooral onder de radar actief gebleven. Tijd om hier verandering in te…

Gin Fizz
Basis:

De Gin Fizz werd voor het eerst vermeld in het boek ‘Jerry Thomas’ Bartender’s Guide’ (1887) en was in het begin van de 20ste eeuw razend populair in New Orleans. Toen het recept in het Franse kookboek ‘L’Art Culinaire Français’ uit 1950 werd opgenomen als apéritief drankje, geraakte het drankje stilaan maar zeker bekend in Europa. Momenteel is het een van…

Betaalmethoden