tequila cocktail

Terwijl de Paloma bij ons nog geen populaire cocktail blijkt te zijn, is het tevens wel een Mexicaanse klassieker. Een overheerlijke en zeer simpele cocktail die de zoete, bittere, zure en zoute smaken mooi samenbrengt.   Er heerst echter nog wel onduidelijkheid waaraan de Paloma zijn naam heeft te danken. Zo zijn er meerdere theorieën, zo zou hij de naam…

De ultieme onbijt- of brunch cocktail, uitgevonden door Salvatore Calabrese. De cocktail is om korte tijd een klassieker geworden, hoewel Salvatore zei dat hij gewoon een White Lady wou maken met wat marmelade.   Salvatore Calabrese is een Italiaanse barman, die door iedereen (inclusief zichzelf) The Maestro wordt genoemd. Oorspronkelijk wou hij kapitein worden, maar door een gevecht als jonge…

Deze cocktail is in 1850 uitgevonden door Joseph Santini. Een Italiaan die geëmigreerd is naar New Orleans. Door de herkenbare suikerrand, waar tevens de cocktail zijn naam vandaan komt, is deze cocktail een tijdloze klassieker.   Meer zelfs, de cocktail was het 4de recept in het boek van Jerry Thomas, die jammer genoeg wel de uitvinder verkeerd bij naam noemde.…

 

Deze cocktail is uitgevonden door wijlen Dick Bradsell. De man heeft wel meerdere absolute top cocktails op zijn naam staan. Ook de Espresso Martini is een wereldbekende cocktail.   De man is door vele magazines genoemd geweest als de verantwoordelijke voor de heropleving van de Britse cocktail scene. In 2016 stierf de man aan een hersentumor. Blijkbaar kon hij geen…

Tijdens de drooglegging was het verboden om alcohol te kopen, verkopen of te drinken. Er zijn echter weinig momenten waar er meer werd gedronken en gehandeld in alcohol. De speakeasy bars floreerden en mensen vonden nieuwe drankjes uit waarvan het niet duidelijk was dat er alcohol in zat.   De Bourbon Milk Punch is vandaag de dag nog steeds populair…

Crusta cocktails zijn cocktails bestaande uit een spirit, vers citroensap, suiker en bitters. Hetgeen wat ze onderscheid van andere cocktails is dat ze steevast in een flute glas met een suikerrand worden geserveerd.   De bekendste van de familie zal ongetwijfeld de Brandy Crusta zijn, maar deze variant moet zeker niet onderdoen. Een ander handelsmerk van de crusta is de…

Een Buck cocktail is familie van de Collins cocktail. In een Buck komen steeds enkele ingrediënten terug. Uiteraard de spirit naar keuze, net als citroensap, suikersiroop en ginger ale, hoewel ginger beer wordt ook vaak gebruikt. Hoewel men deze cocktail ook wel Bourbon Buck genoemd wordt, is Kentucky Buck genoemd naar dé staat van de bourbon cultuur. In Kentucky vind…

 

Cocktails worden wel vaker naar de stad genoemd waar ze voor het eerst zouden zijn gemaakt. Boston heeft er meer dan één op z’n teller staan, maar dit is ongetwijfeld de bekendste.    Een flip is een cocktail waar een volledig ei in wordt gebruikt. Vandaag de dag zijn er een hoop mensen die hierdoor afgeschrikt worden, maar vroeger was…

 
 

Een gekke maar zeer bekende combinatie van bier en whiskey. Vroeger liet men het glaasje whiskey in het glas bier vallen en kreeg je op het einde van je pint een stevige kick van de whiskey.   Vandaag de dag wordt er geopteerd om de whiskey naast het bier te serveren en zijn de combinaties vaak bewust gekozen. Bij een…

Wanneer men Iced Tea in een naam van een cocktail leest, gaat men er snel vanuit dat het zoet drankje bomvol alcohol is. Toegegeven, dit drankje is behoorlijk straf en zoet tegelijk, maar heeft niets te maken met de Long Island Iced Tea. De Becherovka is iets dat weinig mensen kennen. Het is een kruidenlikeur uit Tsjechië. Voor de thee…

In 1930 werd dit recept al voor het eerst neergeschreven in het legendarische The Savoy Cocktail Book. Het lijkt in de verte op een Manhattan met enkele wijzigingen. Zo maak je deze cocktail met Scotch in plaats van een Amerikaanse whiskey. Ook de verhouding tussen de whisky en vermout is anders. Daarbovenop komt de toevoeging van Bénédictine D.O.M. Dus het…

een  Mexiacaanse twist op de Bloody Mary, waar de vodka wordt vervangen door tequila.   BEREIDING   Giet alle ingrediënten in een shaker met ijs In plaats van te shaken, ‘roll’ je best de shaker, wat wil zeggen dat je deze rustig rond zijn as laat draaien. Zo voorkom je dat er teveel smeltwater in je cocktail komt Houd de…

Een gekke combinatie op het eerste zicht, maar de salie past ontzettend goed bij het bloed appelsiensap. Het eiwit zorgt voor een harmonieuze smaak.   BEREIDING   Giet alle ingrediënten in een shaker met één ijsblokje Shake de cocktail zo hard mogelijk tot je het ijsblokje niet meer hoort Vul de shaker opnieuw, deze keer volledig met ijs Shake gedurende…

Deze cocktail, genoemd naar de gelijknamige boek en film uit het begin van de 20ste eeuw, zou erom bekend staan ‘whisky haters’ te kunnen bekeren.   BEREIDING   Giet alle ingrediënten in een shaker met ijs Shake de cocktail voor ongeveer 10 seconden  Houd zowel de ijsblokjes als de ijssplinters tegen met een strainer en een fijne zeef en giet…

 
 

Een typisch Amerikaans drankje waar je niemand mee zult beledigen.   BEREIDING   Giet alle ingrediënten in een shaker met ijs Shake de cocktail voor ongeveer 10 seconden Houd de ijsblokjes tegen met een strainer en giet de cocktail uit in een glas met vers ijs Garneer met een schijfje citroen   Enkele extra tips en aandachtspunten die we graag…

 
 

Een simpele maar frisse Highball op basis van Ierse whiskey. Ierse whiskey smaakt meestal iets frisser dan de Schotse tegenhanger.   BEREIDING   Vul het glas met ijs Giet alle ingrediënten in het glas Top de cocktail af met het gemberbier Garneer met een schijfje limoen   De Blarney Stone is een blok blauwsteen dat ingemetseld is in de borstwering…

 

Een minder zoete versie van de Blackthorn Rose. Een fruitige twist op de klassieke Martini als het ware.    BEREIDING   Vul het mixingglas met ijs Giet alle ingrediënten over het ijs Stir voor ongeveer 15 seconden Houd de ijsblokjes tegen met een strainer en giet de cocktail in een (gekoeld) coupe glas (zonder ijs) Garneer met een zeste van…

Een rechttoe rechtaan cocktail waar de gin duidelijk overheerst, die siroop van rozen brengt een aangename zoetheid in de cocktail naar boven. Deze cocktail is uitgevonden in de PDT bar en smaakt het best met een klassieke gin.   BEREIDING   Vul het mixingglas met ijs Giet alle ingrediënten over het ijs Stir voor ongeveer 15 seconden Houd de ijsblokjes…

Een cocktail die je best net iets langer stirred. De combinatie van chocolade en Tabasco is gewaagd, maar verrassend lekker.   BEREIDING   Vul het mixingglas met ijs Giet alle ingrediënten over het ijs Stir voor ongeveer 30 seconden Houd de ijsblokjes tegen met een strainer en giet de cocktail in een (gekoeld) coupe glas (zonder ijs) Garneer met een…

Een Black Russian met een Mexicaanse twist. iets gewaagder met een extra shot tequila.   BEREIDING   Vul het glas volledig met ijs Giet alle ingrediënten in het glas Roer gedurende 5 seconden met de barlepel Geen garnituur   Enkele extra tips en aandachtspunten die we graag meegeven zijn de volgende: Wanneer je cocktail zo weinig ingrediënten bevat is het…

 
 

Makkelijker kan het niet worden. Desondanks een heerlijke digestief.   BEREIDING   Vul het glas volledig met ijs. Giet alle ingrediënten in het glas. Roer gedurende 5 seconden met de barlepel. Geen garnituur.   Deze cocktail is uitgevonden in België voor de Amerikaanse ambassadrice voor Luxemburg. Ze stond bekend voor haar extravagante levensstijl en haar liefde voor cocktails.  Enkele extra…

Een winterse cocktail met bier. De stout zorgt voor de chocolade toetsen, de rum zorgt voor de karamelsmaak en het ei voor een extra smeuïge textuur. Een ideale cocktail voor moest het nog eens sneeuwen.   BEREIDING   Giet alle ingrediënten in een shaker met één ijsblokje Shake de cocktail zo hard mogelijk tot je het ijsblokje niet meer hoort…

 
 

Een smeuïge cocktail uitgevonden in 2008 in de PDT bar in New York. Deze bar staat bekend voor hun unieke cocktails. Cocktails waar een volledig ei wordt gebruikt zijn nog niet door het grote publiek ontdekt, maar zijn zeker niet minder lekker.    BEREIDING   Giet alle ingrediënten in een shaker met één ijsblokje. Shake de cocktail zo hard mogelijk…

Een Rum Martini, meer is het eigenlijk niet   BEREIDING   Vul het mixingglas met ijs Giet alle ingrediënten over het ijs Stir voor ongeveer 15 seconden Houd de ijsblokjes tegen met een strainer en giet de cocktail in een (gekoeld) coupe glas (zonder ijs) Garneer met een olijf   Enkele extra tips en aandachtspunten die we graag meegeven zijn…

 
 

Een heerlijke Tiki cocktail die eruit springt door het gebruik van Aperol. Een geslaagde variant op de Jungle Bird cocktail   BEREIDING   Giet alle ingrediënten in een shaker met ijs. Shake de cocktail voor ongeveer 10 seconden. Houd de ijsblokjes tegen met een strainer en giet de cocktail uit in een glas met vers crushed ijs. Garneer met een…

 
 

Een perfecte cocktail om de rijke smaak van bourbon te leren kennen. De absynthe zorgt voor een extra dimensie.   BEREIDING   Giet alle ingrediënten in een shaker met ijs. Shake de cocktail voor ongeveer 10 seconden. Houd zowel de ijsblokjes als de ijssplinters tegen met een strainer en een fijne zeef en giet de cocktail uit in een (gekoeld)…

Een stevige cocktail ideaal voor na het eten. De zoete smaak van de Grand Marnier gaat harmonieus samen met de frisse smaak van de gin. De cocktail kan ook met ijs worden geserveerd indien gewenst.     BEREIDING   Vul het mixingglas met ijs Giet alle ingrediënten over het ijs Stir voor ongeveer 15 seconden Houd de ijsblokjes tegen met…

Een twist op de Sidecar en zou zijn uitgevonden tijdens de drooglegging, een lange periode in de VS waar het gebruik van alcohol verboden was. BEREIDING   Giet alle ingrediënten in een shaker met ijs Shake de cocktail voor ongeveer 10 seconden Houd de ijsblokjes tegen met een strainer en giet de cocktail uit in een (gekoeld) coupe glas Garneer…

Betsy Ross is de naam van de vrouw die de eerste Amerikaanse vlag heeft gemaakt. Een lekkere cocktail met weinig Amerikaanse ingrediënten, maar dat vergeven we ze graag. BEREIDING   Vul het mixingglas met ijs Giet alle ingrediënten over het ijs Stir voor ongeveer 15 seconden Houd de ijsblokjes tegen met een strainer en giet de cocktail in een (gekoeld)…

Deze cocktail lijkt erg op de daiquiri, maar wordt er gebruik gemaakt van vodka in plaats van rum. Een heerlijk frisse cocktail met een vleugje munt. BEREIDING   Giet alle ingrediënten in een shaker met ijs Shake de cocktail voor ongeveer 10 seconden  Houd zowel de ijsblokjes als de ijssplinters tegen met een strainer en een fijne zeef en giet…

 
 

Moest er geen rum in deze cocktail zitten, zou het een behoorlijk gezond sapje zijn. Nu is het nog lekker ook. Drie soorten rum zorgen voor een zeer uitgebreid smakenpallet.   BEREIDING   Giet alle ingrediënten in het glas Vul het glas met crushed ice Meng alles door stevig te draaien met de barlepel Vul eventueel aan met meer crushed…

Agent Orange Miraeus

De naam heeft een akelige betekenis. Ze verwijst namelijk naar de code naam voor een pesticide die werd gebruikt tijdens de Vietnam-oorlog. Deze cocktail iets véél lekkerder en helemaal niet zo giftig.   BEREIDING   Giet alle ingrediënten in een shaker met ijs. Shake de cocktail voor ongeveer 10 seconden. Houd de ijsblokjes tegen met een strainer en giet de…

Ace of Clubs Miraeus

Deze twist op de klassieke Daiquiri maakt het een cocktail voor alle seizoenen. De chocoladesmaak brengt een leuk contrast met het frisse van de rum en limoen. Ideale digestief dus.   BEREIDING   Giet alle ingrediënten in een shaker met ijs. Shake de cocktail voor ongeveer 10 seconden. Houd de ijsblokjes tegen met een strainer en giet de cocktail uit…

Een twist op de iets bekendere Rusty Nail. De toegevoegde kersenlikeur maakt de cocktail iets toegankelijker.   BEREIDING   Giet alle ingrediënten in een shaker met ijs. Shake de cocktail voor ongeveer 10 seconden. Houd de ijsblokjes tegen met een strainer en giet de cocktail uit in een (gekoeld) coupe glas. Garneer met een cocktailkers. Enkele extra tips en aandachtspunten…

Een heel kruidige bittere cocktail die dankzij de pompelmoes toch een bitterzoete afdronk heeft. Een gedurfde keuze, maar verrassend van smaak voor zij die van bittere drankjes houden.   BEREIDING   Vul het mixingglas met ijs. Giet alle ingrediënten over het ijs. Stir voor ongeveer 15 seconden. Houd de ijsblokjes tegen met een strainer en giet de cocktail in een…

Deze cocktail is uitgevonden door King Cocktail, Dale Degroff, die wel meerdere Classics op zijn naam heeft staan. Voor het eerste gemaakt achter de bar van de Belmont Stakes was het een drankje voor de mensen die gingen gokken op paardenraces. BEREIDING   Doe alle ingrediënten in een shaker met ijs (inclusief muntblaadjes). Shake de cocktail voor ongeveer 15 seconden. Houd…

De ultieme brunch cocktail! BEREIDING   Giet de perziken coulis in het glas. Vul het glas met prosecco. Roer heel even. Garneer met een schijfje perzik. Enkele extra tips en aandachtspunten die we graag meegeven zijn de volgende: Gebruik confituur of plet verse perziken als je geen coulis kan vinden. Roer niet te lang zodat je de bruis van de…

 
 

Deze cocktail heeft sowieso iets te maken met het restaurant Don The Beachcomber. Een bekend restaurant met veel tropische vibes en de bakermat van de Tiki cocktails. Niemand is echter zeker of deze cocktail nu door of voor Don is uitgevonden. Trader’s Vic, nog zo’n legendarisch restaurant zou tevens de grondlegger geweest kunnen zijn. Desalniettemin het proberen waard.   BEREIDING…

Bacardi cocktail Miraeus
 

Deze cocktail is uitgevonden in 1917 in Cuba. De kenners herkennen hier meteen het recept van een klassieke Daiquiri in. Het zoete aspect wordt hier echter licht aangepast door het gebruik van grenadine. Een tweede verschil is dat deze cocktail uiteraard met witte Bacardi rum gemaakt moet worden, waar een Daiquiri iets meer vrijheid geniet.    BEREIDING   Giet alle…

Appletini Miraeus

De Appletini is een ontzettend populaire cocktail in de VS. In de jaren 80 van vorige eeuw was er een heuse Martini hype waarbij de klanten zelf zo creatief mogelijk waren en met alle mogelijke ingrediënten een Martini vroegen. Zo verschenen er watermeloen en kiwi Martini’s en zelfs een courgette versie. Veel versies hebben de hype niet overleefd en zijn…

 

Het recept van deze cocktail doet ons een beetje denken aan een lekker medicijn voor een verkoudheid, maar wanneer je het proeft is het al snel duidelijk dat je het veel vaker wilt drinken   BEREIDING   Giet alle ingrediënten in een shaker met ijs. Shake de cocktail voor ongeveer 10 seconden. Houd zowel de ijsblokjes als de ijssplinters tegen…

 

De Basil smash is een moderne klassieker. Waar sommige cocktails al meer dan 100 jaar gedronken worden, bestaat deze pas sinds 2008. Uitgevonden in Duitsland, maar op korte tijd de wereld veroverd.   BEREIDING   Voeg de basilicum blaadjes en de rietsuiker samen in de shaker en muddle tot de suiker in de blaadjes in gekneust. Voeg de rest van…

Antibes Miraeus

Antibes is een bittere aperitief cocktail met weinig ingrediënten die toch zeer complex van smaak is. Als je van deze cocktail houdt, ga je ook genieten van een Negroni of Aperol Spritz. Een bitter aperitiefdrankje is ideaal om je honger op te wekken. Als je hier een olijfje en wat gedroogde ham bij serveert waan je je in Italië.  …

Amalfi cocktail Miraeus

Amalfi is wereldbekend voor zijn fantastische citroenen. De Amalfi cocktail is een heerlijke verfrissing die iets weg heeft van een citroenmeringue.  Je werkt in deze cocktail met maar liefst 4 verschillende alcoholische dranken. Het is een harmonieuze combinatie, maar het is aangeraden om er voorzichtig mee om te springen.   BEREiDING   Giet alle ingrediënten in een shaker met één…

Air mail

Deze cocktail is ontstaan rond dezelfde periode als de post via luchtvaart. Ook zou deze cocktail je in de wolken brengen, oppassen dus voor de passerende postbodes BEREIDING Giet alle ingrediënten in een shaker met ijs. Shake de cocktail voor ongeveer 10 seconden. Houd de ijsblokjes tegen met een strainer en giet de cocktail uit in een (gekoeld) tumbler glas.…

De Aperol spritz heeft op enkele jaren tijd de onze harten weten te veroveren en is nu een van de populairste aperitieven ter wereld. Het is een inmiddels legendarische aperitief cocktail die iedereen kan bekoren. Relatief laag in alcohol en ideaal om in de zomer te genieten tijdens een barbecue of op een terrasje. Wat veel mensen niet weten is…

Tequila begint meer en meer harten te veroveren. Deze cocktail laat zien dat tequila veel meer is dan shotjes met zout en frozen margaritas. Deze twist op de klassieke Old Fashioned (met bourbon of rye whisky normaal gezien) wordt gemaakt met een anejo tequila naar keuze, die wat extra pit geeft aan de cocktail. De agave en pompelmoes past perfect…

 
 

Het afgelopen jaar hebben we veel te vaak binnen moeten zitten, en vaak zonder vrienden en familie. Mensen zijn er al een geluk niet minder creatief op geworden. Een makkelijke cocktail met maar 3 ingrediënten die je hoogstwaarschijnlijk thuis hebt liggen, zodat je zelfs niet naar de winkel moet. Maak er gerust een paar, tot we jullie weer mogen ontvangen…

Een heerlijke frisse cocktail die iets weg heeft van een meringue. Amalfi is wereldbekend voor zijn fantastische citroenen Buiten de Limoncello heeft deze cocktail voor de rest weinig te maken met Amalfi of Italië in het algemeen. Meer zelfs, de cocktail is voor het eerst gemaakt voor Barack Obama, de voormalige president van de VS. Bereiding giet alle ingrediënten in…

Algonquin is genoemd naar het hotel waar de cocktail voor het eerst gemaakt zou zijn rond 1930. De hotelbars in New York waren destijds de plek bij uitstek om heerlijke cocktails te kunnen drinken. Een echte classic cocktail die sinds de jaren 30 is gefinetuned tot een van de meest uitgesproken cocktails ter wereld. Je zou het kunnen omschrijven als…

Alcatraz doet ons wellicht allemaal denken aan de gevangenis voor de kust van San Francisco. Er zijn veel legendes alsook films gemaakt over de legendarische gevangenis. En nu bestaat er ook een cocktail die de naam deelt. Deze cocktail is behoorlijk pittig en laat zien hoe veelzijdig een drankje kan zijn. Zowel Mezcal (spirit) als Suze (merk) zijn twee zeer…

Deze cocktail is uitgevonden in PDT (Please Don’t Tell, New York) en is genoemd naar de man die het idee had om een tunnel te graven tussen het VK en Frankrijk. Het heeft uiteindelijk nog bijna 200 jaar geduurd voor zijn droom werkelijkheid werd. De cocktail daarentegen duurt maar enkele minuten om klaar te maken en is verrassend verfrissend. De…

Deze cocktail is vooral in de VS populair, waar ze vaak zoetere drankjes opteren. Southern Comfort is een likeur op basis van whiskey. Een product dat is uitgevonden door Martin Wilkes Heron, die zelf ook een bartender was. De likeur gaat goed samen met andere spirits, maar in dit recept deelt Southern Comfort de hoofdrol met Amaretto. De cocktail is…

Acapulco is een populaire badplaats in Mexico. Ook al zit je misschien aan de andere kant van de wereld, deze tropische cocktail met een kick brengt je al een heel eind. De combinatie van rum en tequila is niet alledaags. Hoewel het beide midden-Amerikaanse dranken zijn die goed samengaan, zeker in combinatie met exotische ingrediënten.   Bereiding   Giet alle…

 

De Alexander is een cocktail die al meer dan 100 jaar bestaat, maar nog steeds mensen met verstomming slaat. Gin, room, ei en chocolade is geen alledaagse combinatie. Origineel uitgevonden in 1910, maakt dat het recept al regelmatig is veranderd. Hier vind je het originele. Niet te verwarren met de Brandy Alexander. Gebruik zeker volle room voor deze cocktail. Deze…

Uitgevonden door een vertegenwoordiger van Absolut Vodka, dat verklaart de uitdagende naam. De bitters zorgen voor een delicate touch in een toch vrij stevige cocktail.  Lillet is onstaan in een wijnkelder ten zuiden van Bordeaux. Het is een subtiele combinatie tussen een blend van witte wijnen uit Bordeaux en sinaasappellikeur. Het is een elegante, frisse en lichte aperitief. Door het…

Vergeef ons enthousiasme, maar deze Abbey cocktail is perfect als ontbijt of brunch, het verse sinaasappelsap gaat perfect samen met de frisse gin waardoor je meteen klaar bent voor de rest van je dag. Vermout  is een versterkte wijn, op smaak gebracht met aromatische planten en kruiden. De drank ontstond in Frankrijk in de 18e eeuw en was geïnspireerd op een Duitse versterkte wijn. Vermout…

 
 

Deze cocktail is uitgevonden ter ere van de Twentieth Century Limited, een legendarische trein die in de 20ste eeuw tussen NYC en Chicago reed. De cocktail is voor het eerst gemaakt door William J. Tarling die hoofdbartender was in Café Royal te Londen. Hij was tevens ook de voorzitter van de befaamde Bartenders Gilde. Kina Lillet is gecreëerd aan het…

Deze eigen creatie van Miraeus zorgt voor een haalbare Tiki cocktail. Omdat veel Tiki-cocktails vragen om bepaalde likeuren of moeilijk te vinden vruchtensappen, gingen we op zoek naar een Tiki cocktail die iedereen thuis kan bereiden. Als basis voor de Kingston Punch gebruiken we de Plantation Original Dark. Deze rum is zowel op Amerikaanse eik als op een ex-Cognac vat gerijpt…

Deze eigen creatie van Miraeus gebruikt de klassieke wodka & tonic als vertrekpunt. Laat dit recept gelden als een inspiratiebron om zelf te experimenteren. Je favoriete wodka bijkruiden of je wodka & tonic tweaken liggen binnen iedereens kunnen.  Zoals aangehaald kan je hier alle kanten mee uit. Wij kruiden onze wodka met een mix van limoen -, citroen -, appelsien…

cosmopolitan recept

De herkomst van de Cosmopolitan is onduidelijk. Gelijkende recepten verschenen al in de jaren 30 terwijl andere bronnen de cocktail zagen geboren worden in de jaren 70. Maar één ding is zeker: het was Carrie Bradshaw die de Cosmopolitan onder het grote publiek bracht. In Sex and the City wist ze gedurende 6 seizoenen afwisselend Cosmopolitans en mannen te verslinden…

mojito
 
 

De mojito. Was dat geen hype uit 2005? Klopt, maar een perfect bereide mojito is vandaag nog steeds een heerlijk, verfrissende cocktail. Deze ogenschijnlijk eenvoudige cocktail wordt toch dikwijls slecht bereid. Vaak proeven we een (lekkere) limonade met munt en limoensmaak. Maar een mojito hoort een stevige rumcocktail te zijn met munt en limoensmaak. Onderstaande bereiding stemt overeen met de authentieke…

margarita

Deze versie is de huiscocktail van Tommy’s Mexican Restaurant uit San Francisco en is een vereenvoudiging van de tijdloze klassieker. De cocktail vliegt er al sinds de jaren 80 over de bartoog en was er hip vooraleer Amerikaanse hipsters en celebrities begonnen dwepen met tequila. De triple sec wordt achterwege gelaten in deze versie en agavesiroop komt in de plaats. De aanpassing…

De Caipirinha is de nationale trots van Brazilië. Het hoofdingrediënt Cachaça, de Braziliaanse rumvariant, is er razend populair en wordt vooral via Caipirinha’s geconsumeerd. En terecht. De Caipirinha is ook een gevestigde waarde op cocktailkaarten over heel de wereld. Zijn eenvoudige bereiding en eerlijke smaak zijn hiervoor verantwoordelijk. Zelf vinden we dit de ideale cocktail voor bij een zomerbarbecue. Let op:…

De Blood and Sand is vernoemd naar Rudolph Valentino’s gelijkname film uit 1922. De cocktail werd kort na de film op de kaart gezet door Harry Craddock uit het iconische Londens Savoy Hotel en belichaamt het lot van matador Juan Gallardo: bloederig en beklijvend.  De Blood and Sand is een lichtjes ondergewaardeerde klassieker. Hoewel hij al bijna 100 jaar meegaat en elke…

Lazy Red Cheeks Wodka Cocktail
 
 

Met de nodige trots durven we stellen dat deze cocktail een Antwerpse klassieker is. Uitgevonden in cocktailbar Sips onder toenmalig barbeleid van Belgisch cocktailicoon Ben Belmans. De toegankelijkheid van de Lazy Red Cheeks zorgde voor een snelle verspreiding over vele menukaarten. De populariteit van wodka cocktails staat op een laag pitje, maar hier wordt opnieuw bewezen hoe dankbaar wodka kan zijn in je…

Mai Tai Rum Cocktail
 
 

Tiki-legendes Don The Beachcomber en Trader Vic meenden beiden de Mai Tai te hebben uitgevonden in de jaren 40. Hun ruzie werd nooit beslecht en we zullen het nooit weten. Wel kende de cocktail doorheen de jaren talrijke varianten en wordt hij bijna overal anders bereid. Ziehier de eenvoudigste versie van de Mai Tai. De Mai Tai is een typische…

Berry Interesting gin cocktail

De Berry Interesting toont aan hoe gemakkelijk je zelf een cocktail kan bedenken. Een smaakmaker, iets sterk, iets zoet en iets zuur. Meer was er niet nodig in deze cocktail. Bovendien heb je weinig materiaal nodig om hem thuis te maken. Deze cocktail is het resultaat van een zoektocht naar een cocktail die iedereen lust. De combinatie van de huisgemakte…

Gin & Tonic recept
 
 

Ondertussen maakt de Gin & Tonic al 4 jaar deel uit van onze drinkcultuur. Maar we zien nog steeds beginnersfoutjes… Eigenlijk is het ongeoorloofd om de titel Perfect G&T op te eisen, want iedereen houdt er zijn eigen lievelingscreatie op na. In plaats van het ultieme recept te geven, geven we jullie liever enkele aandachtspunten.   Bereiding   Onderstaande puntjes kan je beste beschouwen als…

Jalisco Fizz Tequila Cocktail

Tequila’s opmars is al eventjes waarneembaar. Maar qua cocktails gaan velen het niet verder zoeken dan een Margarita. Hoewel de Margarita de koning van de tequila cocktails blijft, biedt tequila’s karakter veel meer mogelijkheden dan een gelukkig samenzijn met triple sec, limoensap en zout. Kijk maar naar deze Jalisco Fizz. Deze cocktail is een eigen creatie. Bestel hem dus niet in…

wodka cocktail

Sommige cocktails kunnen perfect het klassieke dessert vervangen. En dan hoeft het zelfs geen zware cocktail vol room te zijn. Kijk maar naar deze Espresso Martini.   Toen halverwege de jaren 80 een jong, uitgeput model zich na een lange werkdag aan de bar nestelde vroeg ze om een cocktail “that first wakes me up and then f**ks me up“.…

Snickers Old Fashioned Cocktail

Deze cocktail is een twist op een eeuwenoud recept. Voor deze cocktail haalden we de inspiratie bij Lily & Bloom in Hong Kong, waar de Snickers Old Fashioned zowat de populairste cocktail van de kaart is. We gebruiken niet graag het woord mannencocktail, omdat we elke week vrouwen (en ook mannen) tegenkomen die deze onderverdeling ontkrachten. Maar we durven wel…

Sugarplum Cocktail
 
 

Wijlen grootmeester Sasha Petraske is mede verantwoordelijk voor de cocktail revival. Zijn Londense bar Milk & Honey is legendarisch en wereldwijd gerenomeerd. Toch staan wij versteld van de eenvoud van Petraske’s creaties, kijk maar naar deze Sugarplum. Onze cocktailrecepten zijn een mix van klassiekers, eigen creaties en populaire cocktails van bars van over heel de wereld. Deze cocktail toont aan dat ook…

Een hedendaagse cocktail die thee en gin, 2 hoekstenen van de Britse identiteit, combineert klinkt alvast interessant. En omdat sommige theekransjes al eens een portie alcohol kunnen gebruiken, kan deze cocktail dienen als het ideale compromis. De ingrediënten zijn gemakkelijk te vinden, waardoor er geen excuses meer overblijven om deze cocktail eens uit te testen. De Earl Grey Mar-tea-ni heeft meer…

 

Als je ooit iemand een Bijou Cocktail ziet bestellen, weet je dat zij of hij stijl heeft. Deze cocktail dateert van 1890 en werd omschreven door Harry Johnson’s, één van de grondleggers van de cocktailcultuur, ‘New and Improved Bartender Manual’ uit 1900. Bijou betekent juweel in het Frans, en de 3 ingrediënten vertegenwoordigen de kleuren van 3 edelstenen: diamant (de…

 
 

De White Lady werd voor het eerst geserveerd in Harry’s New York Bar in Parijs in 1929. Het was bartender Harry MacElhone, een Brit die de New York Bar opende in Parijs, himself die de harmonie zag in 3 gangbare ingrediënten en … een eiwit. Het drankje zou één van de redenen worden waarom groepen afzakten naar zijn barretje (dat…

Negroni
 

Naar verluid werd de eerste Negroni geserveerd in 1919 in Firenze in Caffè Casoni toen vaste klant Camillo Negroni vroeg om een versterking van zijn favoriete cocktail, een Americano. De barman serveerde de Americano – normaal op basis van bruiswater, vermout en Campari – met gin in de plek van bruiswater. Camillo’s verzoekje werd binnen de kortste keren in heel…

Aviation Cocktail
 

Deze cocktail is ontstaan in het begin van de 20ste eeuw in New York. Later zou het verschijnen in het legendarische ‘Savoy Cocktail Book’ en zijn verdere opmars maken. Maar toch is deze klassieke gin cocktail, in tegenstelling tot bijvoorbeeld de Gin Fizz of de Dry Martini, toch vooral onder de radar actief gebleven. Tijd om hier verandering in te…

Gin Fizz
 

De Gin Fizz werd voor het eerst vermeld in het boek ‘Jerry Thomas’ Bartender’s Guide’ (1887) en was in het begin van de 20ste eeuw razend populair in New Orleans. Toen het recept in het Franse kookboek ‘L’Art Culinaire Français’ uit 1950 werd opgenomen als apéritief drankje, geraakte het drankje stilaan maar zeker bekend in Europa. Momenteel is het een van…

Betaalmethoden